На 30 март 2020 да почерпят

Водолеите да не харчат излишно, а Козирозите да не бързат с решенията – Дневният хороскоп на Алена

Бум на хемороиди от заседяване и ояждане

Построяването на Пентагона е свързано с числото на дявола Конспиратори смятат, че петоъгълната постройка е само видимата част на додекаедър, скрит под земята

Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Работниците от кабелния завод в Търговище още чакали последните си заплати Проверките на трудовата инспекция продължават

Все още не са изплатени последните, февруарски заплати, на 440 работници в завода за автомобилни кабелни инсталации „Зенон” в Търговище, които са пред освобождаване заради затваряне на линиите. Това стана ясно в хода на проверките от трудовата инспекция, чиито служители работят по случая и почти ежедневно са в завода.

Проверяващите съобщиха, че нямат никаква връзка с двамата собственици и управители, които са с турски имена и се предполага, че не са в България.

Инспекторите контактували само с местни изпълнителски кадри, които обаче нямали пълномощия, а били оставени на работа, за да оформят документите на работниците.

Те са получили предизвестия, че ще бъдат съкратени от втората седмица на април и заради неяснотите излязоха на протест миналата седмица, тъй като си чакат заплатите. Хората трябва задължително да отидат навреме да получат заповедите за прекратяване на трудовите правоотношения и да им бъдат оформени трудовите книжки, за да могат да се регистрират на борсата, напомниха от инспекцията.

При проверките е станало ясно, че работниците са получили възнагражденията си за декември и януари, които са били по трудов договор. Някои са взели и бонуси. През този период е имало и много болнични. Оставали дължими само февруарските заплати, които е трябвало да се платят до 15 март и заради забавянето ще последват законови санкции.

Повечето от работниците са от селата, включително от съседни общини – Антоново, Омуртаг, Лозница, Преслав.

Все още няма никаква официална информация какви са причините за прекъсване на дейността, какво ще стане с производствената база и т.н. „Зенон” беше подизпълнител на голяма фирма, която има заводи у нас.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.