Радев: Българските ветерани от Втората световна война продължават да носят в себе си искрата на патриотизма

Снимка: фейсбук/ president.bg

"Днешните поколения сме в дълг към българските ветерани от Втората световна война и сме признателни, че продължават да носят в себе си искрата на патриотизма, всеотдайността и непоколебимата решителност да отстояват докрай свободата и България. За мен беше чест да удостоя Съюза на ветераните от войните на България с Почетен знак на Президента за героизма и жертвоготовността при изпълнението на дълга към Отечеството, за родолюбивата дейност и приноса на съюза към военно-патриотичното възпитание и отстояването на българските воински традиции". Това написа президентът Румен Радев в профила си във фейсбук.

"Връченият Почетен знак на държавния глава е израз и на признателността на цялото ни общество към себеотдайността, жертвоготовността и патриотизма на хилядите българи, които загинаха във Втората световна война в защита на Отечеството, мира и човечеството. На българските ветерани пожелавам да запазят енергията и несломимия си дух и да бъдат еталон за патриотизъм на младите поколенията", отбеляза държавният глава.

"Социалните грижи за българските ветерани изискват минимални средства на фона на разходите в държавата, но имат огромно значение за самоуважението ни като нация. Наш дълг е да се грижим за хората, които са нашата жива памет и съвест и това е отговорност на държавата", пише още Радев.

https://www.facebook.com/President.bg/posts/2858380227812716

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България