Радев към Нетаняху: Търговският ни обмен не отговаря на възможностите на нашите икономики (СНИМКИ)

Нуждаем се от повече прагматизъм в двустранните отношения, заяви президентът Румен Радев днес пред премиера на Израел Бенямин Нетаняху. Днес е последният ден от официалното посещение на държавния ни глава в Израел, където е по покана на израелския си колега Реувен Ривлин.

Радев поздрави Нетаняху по случай 70-годишнината от създаването на Държавата Израел, който днес е пример за модерна държава с функционираща демокрация и развито гражданско общество. "Заедно отбелязваме и 75 години от безпрецедентния акт на спасяването на българските евреи, който е солидна основа за развитието на бъдещите ни отношения", посочи българският президент.

"Днес се нуждаем от повече прагматизъм в двустранните отношения", каза Радев и допълни, че търговският обмен от 150 милиона долара не отговаря нито на възможностите на нашите икономики, нито на ползотворния и регулярен политически диалог.

Той заяви, че България е заинтересована от прилагане на опита на Израел в изграждането на социално ангажирано и интегрирано общество и особено в сферите на информационните технологии, киберсигурността, науката и образованието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика