Радостин Василев: Различни звена в министерството са на ръба на законността

Спортният министър Радостин Василев заяви на извънреден брифинг днес, че в началото на следващата седмица ще бъдат освободени всички членове на ръководството на Българския спортен тотализатор. Освен това министърът заяви, че съществуват "изключително много проблеми" в дружествата, на които е принципал - Национална Спортна База, Спортен комплекс "Академика" и "Сердика спортни имоти".

    "Практики в структурата на Министерството на спорта, в различни административни звена, които по моя оценка са на ръба на законността, и които в период назад са били тенденция. За тези практики ще взема мерки по законовия ред. Изключително много проблеми в дружествата, на които съм принципал - Национална Спортна База, "Академика", "Сердика спортни имоти". Следващата седмица взимам решение за работата на тези дружества и по личния им състав на управление. 

    Български спортен тотализатор - в понеделник освобождавам всички членове на Съвета на директорите и изпълнителния директор. Вече съм се договорил с тях. Представили са ми част от документите на тотализатора и по първи мои анализи има изключително тежки проблеми в него. От последните шест години в четири е на загуба, а в последните две има печалба съответно 8 милиона и 11 милиона. Тепърва ще анализираме договорите, сключени в последните няколко месеца от управлението на настоящето ръководство на тотализатора. С изпълнителния директор сме взели решение, че в дух на консенсус ще преминем към ново ръководство. 

   "За Национална Спортна База ще имаме решение към края на седмицата. Преструктурирам изцяло структурата на Министерството на спорта. Създавам до 10 дни нов устройствен правилник. Голяма част от хората, които работят в това Министерство, ще бъдат освободени по различни причини. Някои от тях ще бъдат дадени на компетентни органи за действията си, а за другите ще преценяваме каква отговорност може да им се търси. Имам пълен картбланш, затова съм станал министър - за да въведа ред в тази система", заяви министър Василев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт