Раева беснее срещу съдийки

Президентът на БФХГ Илиана Раева нападна много остро съдийките на турнира Гран при в Бърно (Чехия). Причината бе силно занижена оценка за съчетанието с топка на Боряна Калейн. Това остави българката едва 5-а в многобоя. Катрин Тасева взе бронз със сбор от 80,750 т., а Невяна Владинова зае 4-о място със 79,300 т. Титлата взе Дария Трубникова (Русия) с 83,750 т., а фаворитката Арина Аверина (Русия) остана втора с 82,800 т.

„Ето я топката на Боряна Калейн, анализът е направен, оценката е ясна – тя е под 22,000, но не е 20,500! - пише Раева във Фейсбук. - Не знам какъв точно е проблемът на Америка с българските гимнастички (разбира се, че знам), но никак не е хубаво това, което се случва с оценките на много добре изиграни съчетания от българките. Първо беше с ансамбъла ни в Баку, сега с Боряна в Бърно... На този уред Русия са били без съдия. Надявам се американската съдийка да има очи, да гледа добре!“

Тасева взе още три медала на отделните уреди – сребърни отличия на топка, бухалки и лента. Калейн пък взе реванш с отличие на топка – бронз. Невяна Владинова пък остана без отличие, а най-близо бе на бухалки – 4-о място.

Коментари

Задължително поле