Разбитият в Разград автобус е на ДОСТ

Снимка: Архив

Автобусът, който бе разбит в Разград, е на партия ДОСТ.

Той е бил повреден от вандали, съобщиха от полицията. Сигналът за вандалството върху луксозното превозно средство, облепено със стикери на партията, е получен в събота към 8 часа сутринта.

Автобусът бил паркиран в централната градска част пред хотел Разград и вандалите вероятно са бързали да нанесат колкото могат повече щети за кратко време, съобщиха от мястото на огледа.

Предното панорамно стъкло било счупено на две места, вероятно с камъни. Потрошени били и пет странични стъкла, изтръгнат бил предният регистрационен номер. Имало графити със спрей и опити да се направят свастики с остър предмет върху стикерите, съобщи окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров. Лично той беше на оглед на мястото на инцидента.

От Апелативна прокуратура във Варна допълниха, че автобусът бил на кърджалийска фирма. Бил нает на името на Лютви Местан.

По случая е образувано досъдебно производство за повреждане, което се наблюдава от Районна прокуратура в Разград.

С автобуса предната вечер в Разград пристигнали 2 жени и мъж, съобщиха запознати. Регистрационната табела била намерена близо до паркинга по време на огледа.

В събота следобед в Търговище има насрочена предизборна среща на ДОСТ. Вероятно е течала подготовка за такава и в Разград.

В събота преди обед в Разград на среща с гражданите и актива на ГЕРБ е и Бойко Борисов. По-късно го очакват и в Търговище.

Коментари

Задължително поле