Разбиха банда за платена любов (обзор)

Две от проститутките били спипани на адрес. Задържани били и двама таксиметрови шофьори, които ги возели до клиенти.

Акция на полицията в Пловдив

Задържани са мъж и жена сводници и двама таксиметрови шофьори

100 лева била тарифата за 1 час секс

Мрежа за нелегална секс услуги бе разбита при акция на полицията и прокуратурата в Пловдив. Четирима са с повдигнати обвинения, съобщиха от държавното обвинение.

Операцията се провела през уикенда в града под Тепетата. Установени са две млади жени, които са били повикани на адрес. Малко след това са били задържани двама таксиметрови шофьори, които са ги превозвали до посочените места. Задържани били и сутеньорите - мъж и жена. По неофициална информация до арестите се стигнало, след като полицаи се представили за клиенти и поръчали проститутките.

Акцията стартирала, след като прокуратурата се самосезирала по репортаж, в който се разказва за платената любов в България. Според запознати задържаните сводници в Пловдив били съпрузи. Пред скрита камера жената разказала, че практикува най-древната професия от 15 години. При обиски в жилищата на семейството, автомобили и офиса им били открити 18 телефона. Имало и четири модулатори на гласове. По време на разпити няколко от момичетата, предлагани за секс, признали че продават телата си и работят за съпрузите. В Пловдив един час платена любов струвал средно около 100 лева. Годишният оборот от проститутки в цяла България за година пък били около половин милиард лева, смятат експерти.

Коментари

Задължително поле