Разбиха българска банда, откраднала хиляди вещи в белгийския град Антверпен (СНИМКИ)

Снимки: FGP Antwerp

Полицията в белгийския град Антверпен разби българска банда, като задържа 8 души, съобщава ATV. Според полицейски говорител, българите крадяли техника от строежи или микробуси, която след това продавали в специализирани сайтове за стоки втора употреба.

Бандата е разбита в понеделник, като са извършени обиски на няколко адреса в града. В един от претърсените домове криминалистите са открити над 2000 откраднати вещи, голяма сума пари, както и свалени регистрационни табели. Всичко е конфискувано. Разследването е започнало още през юли тази година. Арестуваните извършвали престъпленията си предимно в квартал Мерксем в Антверпен. Откраднатите вещи били от известни марки.

При обиск в дома на друг от задържаните българи са били открити други 550 откраднати вещи. Участниците в престъпната група са поддържали охолен начин на живот, живели са в огромни къщи и са карали скъпи коли.

Петима от арестуваните ще останат в ареста, а трима са освободени с мярка за неотклонение. Полицията в Антверпен започва да издирва собствениците на крадената техника.

Коментари

Задължително поле