Разбиха канал за фалшиви регистрации на товарни автомобили във Велико Търново (СНИМКИ)

Разбиха канал за фалшиви регистрации на товарни автомобили във Велико Търново. Арестуван е шефът на група “Регистрации” в КАТ в старата столица инспектор Пламен Демирев.

Акцията бе проведена в четвъртък вечерта под наблюдението на Специализираната прокуратура в сектор „Пътна полиция” в Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Операцията е извършена от служители на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, като по непотвърдена информация се проверява сигнал за фалшиви регистрации на тежкотоварни автомобили. Става дума за регистрации на т. нар. „камиони- близнаци”.

Според запознати, схемата за регистрации на „камиони – близнаци“ била сложна и добре организирана. Купува се камион в Германия и едновременно се регистрира друг в България, който не е собственост на фирмата, но е същия модел и марка. След това се вземат номерата на българския и се монтират на “немския” камион, като този от чужбина не стига изобщо до България. Съпричастни в тази схема са служители на КАТ- Велико Търново.

Първоначално били задържани трима души- двама от тях служители на КАТ и младеж, който също участвал в престъпната дейност. Същия ден на място е засечен камион на фирма от горнооряховското село Поликраище в момент на регистрация.

Разследването е мащабно и тече на територията на Европейския съюз, тъй като част от возилата от схемата са в Германия.

Засега няма официално становище на Специализираната прокуратура и на МВР по случая.

Работата по случая продължава под наблюдението на Районната прокуратура във Велико Търново.

"Не мога да дам повече информация по случая. Събират се доказателства и на колко души ще бъдат повдигнати обвинения, тепърва ще се преценява", коментира пред "Труд" ръководителят на Районната прокуратура в старата столица Тихомир Шабов.

Все още няма повдигнати обвинения на лица във връзка с вчерашната специализирана акция в КАТ- Велико Търново. Това съобщи Тотко Тотев, говорител на Районната прокуратура във Велико Търново. Разследването се води от Окръжната следствена служба - Велико Търново, текат процесуално - следствени действия. Разследването е за използвани регистрационни табели, издадени за друго МПС - престъпление по чл. 345 ал 1 от Наказателния кодекс.

В 15 часа в Областната дирекция на МВР във Велико Търново ще дадат брифинг по случая.

Коментари

Задължително поле