На 14 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 14.11.2019

Полски екстремисти готвели атаки срещу мюсюлмани Задържани са двама от групировката във Варшава и Шчечин

Унгария прие ЕС да я глоби с 1,5 млрд. евро Сумата е 10% от всички съмнителни разходи

Холандия намалява до 100 км/ч скоростта на магистралите Решението ще влезе в сила от 2020 г.

165 лева повече за две трети от учителите Вдигат лекторските часове със 17-18%

Ердоган пристигна в Белия дом

Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

Разбиха неуспешно трети тото пункт и златарско ателие в Търговище

Снимка: Архив

Трети тото пункт беше разбит този месец в Търговище, но след първия успешен опит, другите два останаха само с щети по помещенията. С такива се размина и собственик на златарско ателие, което било свързано със охранителна фирма. Предполага се, че взломаджията е един и същи и пробва нова бърза печалба.  Не е изключено обаче да е намерил последователи.

Последният засега удар на пункт от тотото е направен през нощта срещу неделя. По познатия способ, със изкъртване на стена от поликарбон, е проникнато в помещението. Опитът да бъде взломен металният шкаф е бил неуспешен.

В средата на месеца, чрез счупване на витринно стъкло, имаше друг неуспешен опит, който отново стигна до касата, която не поддала на отваряне. До поредицата се стигна, след като в началото на август с ритници беше разбита стенна конструкция на пункт. Крадецът бил улеснен от оставения в обекта ключ за касата. Тогава той прибра 1119 лева и неустановено количество талони от моментните лотарийни игри.

С пробита стена се размина и златарско ателие в Търговище, което пък било нападнато към 1 часа в понеделник.  Наивен взломаджия решил, че търговският обект за ценен метал е достъпна плячка и щателно се заел да разбива тухлена стена в задната част на ателието. При опита му да влезе вътре се задействала охранителната система и той си принудил да бяга преди да бъде заловен.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.