Председателят на ЕП призова за по-строги санкции на ЕС срещу Турция заради военната й операция в Сирия

Американски дипломати заловени край руски военен полигон Объркали два града, Москва предложи да им купи карта

Тръгнаха първите камиони с бюлетини за 5 области в страната

Атанас Фурнаджиев подаде оставка като Вицепрезидент на БФС

Българите вярват повече на Путин, отколкото на Меркел Това показва проучване на изследователския център „Пю”

„Витрувиански човек” на Да Винчи показват в Лувъра

Coфийcĸият гpaдcĸи cъд отмени промяната на режима на Бyдимиp Kyйoвич

744 предприятия движат икономиката Само 35 са големите компании в строителството, а 10 са в селското стопанство

Пускат нова банкнота от 50 лв.

Турция вдига разходите за отбрана с още 5 млрд. долара

Започна заседанието на Европейския съвет (СНИМКИ)

Херо остава далеч от националния

Ще строят нов пътен възел за връзка с магистрала „Тракия“ в Сливенско

Всяко пето българче с наднормено тегло

Президентът връчи висши държавни отличия на шестима изтъкнати българи

Раздадоха дипломите на първите 23 учители по Монтесори педагогика у нас

Първите в България 23-ма учители, завършили успешно 10-месечния курс по въведение на Монтесори педагогиката в общинските детски градини в Пловдив, получиха своите свидетелства и грамоти. Дипломите им бяха раздадени в сряда на тържествена церемония в детска градина „Мир“ от кмета на Пловдив Иван Тотев и ректора на Нов български университет проф. д-р Пламен Бочков.

„Пловдив е единствената община в България, която въвежда обучение по метода Монтесори в детските градини. Сигурен съм, че дълги години ще сме лидер в обучителните процеси, които въвеждаме. Надявам се това, което правим, да се превърне в дългогодишна общинска политика. Нещата, с които се гордеем, няма как да станат без програмите, които реализираме в предучилищното, средното и професионално образование и университетите“, заяви кметът Иван Тотев.

„С Монтесори педагогика от много малки даваме възможност на децата да са лидери и добър пример в нашето общество. А вие, техните учители, сте носители на една от важните реформи за по-добро и качествено образование в България и за 2 години направихме значителни крачки в тази посока“, каза в своето обръщение зам.-кмет по образованието Стефан Стоянов.

„В Община Пловдив не свързваме реформата с тази сфера само с ремонти, саниране, течащи покриви, а мислим една крачка напред – как да подобряваме самото образование, да даваме начало и да подкрепяме подобни инициативи“, допълни Стоянов.

В обучението по метода „Монтесори“ досега са включени 23 педагози и директори от 5 забавачки и петима служители от Община Пловдив. Сега предстои третият курс на обучение и включване на още една детска градина и училище.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.