Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

По-леки мерки след 3 дни спад на заразени (обзор)

Връщат на фирмите част от оборота

СЗО: Хирургическите маски забавят разпространението на коронавируса

Kредитите с различна ваканция Допитване на “Труд” сред банкери показа, че първоначалното отсрочване може да бъде за срок от 2-3 месеца

Министър Захариева: Основен приоритет за ЕС остава борбата с разпространението на коронавируса и подкрепата за икономиките

Връщат пари за парно с изравнителните сметки

Шакира към испанското правителство: Пуснете децата навън Певицата, съпругът й Жерар Пике и децата им под карантина в Барселона

Раздадоха маски на депутатите, Марешки дойде в НС със защитен костюм (СНИМКИ)

Снимки: Пламен Стоименов

Депутатите започнаха днешния си работен ден в Народното събрание при повишени мерки за биологична защита. В началото на пленарното заседание квесторите им предложиха маски за лице. Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки и зам.-председателят на парламентарната група Кръстина Таскова пък влязоха в пленарната зала в защитно облекло – гащеризони, ръкавици и маски.

Това предизвика възмущението на левицата. Валери Жаблянов поиска от председателя на парламента Цвета Караянчева да им нареди да напуснат залата и да се върнат в подходящо за институцията облекло.Той призова към сериозно поведение на народните представители.

Депутатите изслушват на закрито заседание председателя на ДА“Държавен резерв и военновременни запаси“ Станимир Пеев. Той трябва да информира народните представители за състоянието на резерва и за освобождаване на различни артикули от него. Това стана по искане на ГЕРБ, пише Dir.bg.

В същото време депутатите не приеха предложението на левицата да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов по темата. Лидерът на БСП Корнелия Нинова възрази срещу изслушването на председателя на Резерва, тъй като, според закона за държавния резерв, отговорност за състоянието му носи Министерският съвет, респективно министър-председателят. Опитвате се да заметете въпроса, трябва премиерът, който по закон носи отговорност за това, да даде отговори, посочи от трибуната на парламента тя.

Първа точка на депутатите за днес е законопроект за ратификация на Рамково споразумение за съвместно възлагане на обществени поръчки при мерки за медицинско противодействие. След това НС ще премине към второто четене на Закон за действията по време на извънредното положение, въведено на 13 март у нас.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.