Тръмп: Над 2 млн. американци можеха да загинат от COVID-19, ако не бяхме въвели мерки

102-годишна италианка се излекува от коронавируса

Махалите изригват с COVID-19 до седмици Без контрол плячкосват контейнерите по градовете

Как при напускане на работа да получа най-много заплати

Двама студенти по медицина са доброволци в областната болница

Красимир Вълчев: Децата учат повече откакто се обучават в електронна среда

Онлайн търговците търсят нови складове

5000 лв. ще е глобата за излизане без маска

Банките финансират 73% от цената на жилищата Вноските по заемите не трябва да надхвърлят 30-40% от доходите

Старши сержант с коронавирус е интубиран в пловдивска болница

Гърците ще празнуват Великден вкъщи

Доц. Атанас Мангъров: Нямам търговски интереси от масовия скрининг за COVID-19

Касабов на нова онлайн среща с УЕФА

По улиците на Ню Йорк бяха разположени мобилни морги

Тръмп и Путин ще обсъдят ниските цени на петрола и санкциите срещу Русия

Раздадоха Оскарите и в туризма (СНИМКИ) 3,5 на сто повече гости е по срещнала София през 2019 г., обяви кметът на града Йорданка Фандъкова.

Браншът търси персонал в Одеса с подкрепата на КРИБ

Най-добрите хотели, ресторанти и мениджъри бяха отличени от своите колеги. 36 статуетки отидоха при отличниците в сектора на бляскава церемония, организирана от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в София. „Труд“ е медиен партньор на събитието, на което присъстваха представители на водещите туристически брандове у нас, както и вицепрезидентът на Европейската асоциация на хотелиерите и собственици на заведения – ХОТРЕК Марк Ван Мюлдърс.

Снимки: Денислав Стойчев

За да подпомогне усилията на туристическия сектор в намиране на персонал Конфедерацията на работодателите в България, в която членува и БХРА, организира кариерен форум в Одеса. Това съобщи изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов. Той покани вицепремиерът Марияна Николова, която също присъства на церемонията да стане патрон на събитието. Иванов прикани туристическия бранш да вземе участие във форума, за да намере най-подходящите хора за свободните позиции през идния летен сезон. Форумът ще с е проведе от 2 до 4 април. Градът в Украйна не е избран случайно, тъй като в него живее голям а българска диаспора.

С 3,5 на сто повече туристи повече туристи е по срещнала София през трудната за сектора 2019 г., обяви на церемонията кметът на София Йорданка Фандъкова, която връчи приз на отличените. Столична община инвестира в културно-историческото наследство и инфраструктура, но качеството на хотелите и ресторантите, допринася за ръста, обясни Фандъкова.

През март ще старира процедурата на социалното министерство, чрез която фирмите ще могат да инвестират в оборудването на детски кътове в офисите, за да подпомогнат служителите си със семейства, обяви зам. министърът на труда Зорница Русинова. В момента ведомството преговаря с Брюксел и за финансиране от 2 млрд. лв., които да могат да бъдат инвестирани в обучение на служителите. Русинова подчерта, че туризмът е един от приоритетите сектори в работата на социалното ведомство.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.