Разкриха депо за наркотици във Варна

Пласьор рецидивист от Шумен е задържан под стража след сделка с двама клиенти

Депо за продажба на наркотици разкри варненската полиция при спецакция под наблюдението на Окръжната прокуратура. Пунктът за разпространение на дрога бил базиран в апартамент, обитаван от 30-годишен шуменец. Той бил арестуван заедно с двама клиенти - на 21 и 37 г., непосредствено след като им продал 5,81 грама марихуана и четири цигари с дизайнерска дрога.  

При претърсването на жилището били намерени и  иззети множество различни разфасовки с различни субстанции и електронна везна. Направените експертни справки установили, че пласьорът е съхранявал 27,93 грама марихуана, 13,38 грама амфетамин, 70,24 грама метамфетамин, 8,67 грама производно на амфетамин и 42,89 грама дизайнерска дрога.

По искане на прокуратурата Варненският окръжен съд задържа под стража шуменеца, който е криминално проявен и многократно осъждан. Повдигнато му е обвинение за притежание и разпространение на наркотици при условията на опасен рецидив. Определението на окръжните магистрати може да се обжалва пред Апелативния съд. 

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони