Разкриха убийството с бялата роза (обзор)

Почти цял ден продължиха обиските в дома на един от задържаните за убийството на Станка Марангозова.

Трима са задържани, единият е мотористът натиснал спусъка

Знае се и кой е поръчителят

Трима души бяха арестувани при акция на МВР и спецпрокуратурата като заподозрени за разстрела на брокерката Станка Марангозова. Разследваната за пране на пари и финансови измами 47-годишна жена бе гръмната с три куршума пред дома є в столичния кв. “Младост” в средата на октомври м. г. При покушението килърът моторист подхвърли бяла изкуствена роза до трупа й.

Днес спецполицаи обискираха адрес в кв. “Левски”. Претърсено бе и златарско ателие. Смята се, че единият от арестуваните е прекият извършител на убийството. “Акцията е по едно от четирите неразкрити поръчкови убийства от миналата година. Става въпрос за убитата жена, която бе застреляна от моторист, оставил бяла роза на мястото. Провеждат се много действия по разследването не само в София, но и на други места”, каза главният прокурор Иван Гешев. Той допълни, че подробности най-вероятно ще бъдат съобщени днес. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обяви, че се знае кой е поръчителят.

След убийството една от основните версии бе, че то е отмъщение на излъган от Марангозова с много пари. Приживе срещу нея имаше дело в Софийския районен съд за измама за 1,43 млн. лв. Тя се представяла за финансов брокер и обещавала на клиентите си, че ще умножи парите им с борсови сделки. Но печалби нямало.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право