Размразяват проектите в пътното строителството, но с увеличени цени

Замразените европроекти в пътното строителство ще бъдат размразени, но с увеличаване на цените.

Има готова методика и решение как ще бъдат индексирани договорите с пътните фирми. Необходимо е обаче допълнение в Закона за обществените поръчки. Това каза пред комисията по регионална политика ресорният министър Гроздан Караджов.

Пътните фирми алармираха, че близо 300 ремонтно-възстановителни обекта са замразени, стотици километри от първокласната пътна мрежа не са обезопасени, няма възможност за никакви действия по второкласната мрежа, а за пътищата от трети клас въобще не е предвидена рехабилитация.          
"Ще трябва текст, който да дава такова правомощие на Министерски съвет да приеме такава методика. Ето защо вариантът, който се надяваме народните представители да припознаят, е: "Изменение на цената на договор за обществена поръчка в резултат на установена бързо растяща инфлация се извършва съгласно методика, одобрена с акт на Министерския съвет", обясними пред депутатите Караджов.

“Това е в интерес на всички фирми, няма деление на партийна принадлежност и е в полза основно на строителния бранш”, каза още министърът и изрази надежда за подкрепа на текста.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика