Разочарование в Торино от Кристиано

Италианските медии и феновете на „Ювентус“ не скриха разочарованието си от Кристиано Роналдо. Срещу почти 120 милиона евро португалецът бе купен от „Реал“ с една цел – да донесе Шампионската лига в Торино. Четири пъти го направи за „Сантяго Бернабеу“. Срещу „Атлетико“ Роналдо вкара 22 гола в 31 дербита, но... с бяла фланелка.

Само в елиминациите на Шампионската лига португалецът заби 50 попадения за „Реал“. Сега в „Ювентус“ се разписа само веднъж от последните седем мача в турнира, при това при загубата с 1:2 от бившия си тим „Манчестър Юнайтед“. На „Уанда“ Роналдо имаше само един истински проблясък – страхотен удар от фаул в 8-ата минута, спасен от вратаря Ян Облак. Естествено – абсурдно е Кристиано да бъде винен за загубата. Партньорите му в атаката Пауло Дибала и Марио Манджукич също бяха незабележими.

Максимилиано Алегри изведе „Юве“ два пъти до финал в Шампионската лига и сега показа огромно самочувствие. „Миналата година загубихме с 0:3 от „Реал“ у дома и не бяхме умрели – отсече наставникът. - Сега също сме живи. През второто полувреме направихме доста грешки. „Атлетико“ е отбор, който може да играе и без да стреля към вратата. Рискувахме и загубихме. Хванаха ни с изненади. Трябва да вярваме, че можем да обърнем резултата. Със стила си „Атлетико“ те принуждава да играеш грозно. Много сме разочаровани.“

Леонардо Бонучи, защитник на „Ювентус“, беше обвинен, че е симулирал за нарушение преди първия гол на „Атлетико“. Бранителят се хвана за лицето и лежа дълго, въпреки че контактът със съперник бе съвсем лек.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят