Разследват за корупция в Украйна бившия шеф на предизборния щаб на Тръмп

Федералното бюро за разследване (ФБР) и Министерството на правосъдието на САЩ започнаха проверка на съобщенията, че компанията на бившия ръководител на предизборния щаб на Доналд Тръмп е замесена в корупция в Украйна, съобщава "Си Ен Ен".

Проучването е част от мащабно разследване по обвинения в корупция и търговия с влияние срещу администрацията на бившия украински президент Виктор Янукович, за когото уволненият ръководител на предизборния щаб на Доналд Тръмп - Пол Манфорт, е работил като политически консултант преди свалянето от власт на Янукович през 2014 г.

Разследва се дали са били използвани американски компании и финансовата система за подкрепа на предполагаема корупция на партията на бившия президент на Украйна, предава "Си Ен Ен", позовавайки се на няколко служители от правоохранителните органи на САЩ.

На 15 август в Киев на пресконференция бе съобщено, че името на Пол Манафорт, шеф на предизборния щаб на Тръмп и бивш съветник на Янукович, фигурира в списъка от лица, които са получавали пари от касата на Партията на регионите. В Киев отбелязаха, че самото присъствие на фамилията на Манафорт в списъците „не означава, че той е получавал парите, защото подписите (за получаването на парите) са на други лица".

Манафорт категорично опроверга тази информация. Но вчера той подаде оставка и Доналд Тръмп я прие.

Коментари

Задължително поле