Сблъсък с интриги за Стрелците, нови доходи за Близнаците – Дневният хороскоп на Алена

На 5 април 2020 да почерпят

Зад завесата на пандемията

708 жертви на COVID-19 във Великобритания, сред тях е и 5-годишно дете

Силвио Орландо: Берлусконовците са преходни

Заловиха лидера на Ислямска държава в Афганистан (ВИДЕО)

Установено е опасно усложнение от COVID-19 – увреждане на мозъка Лекарите съветват хората, забелязали загуба на вкус и обоняние, да прекарат поне седмица у дома

Медицинският експертен съвет към правителството спира да съществува

Люксембург доживя голям футболен форум

Спад на броя на загиналите от коронавирус за денонощие в Италия

Борисов и Нетаняху обсъдиха пандемията от COVID-19

Гърция удължи мерките до 27 април

Жертвите на коронавируса по света са над 60 000

Хората без здравна застраховка в САЩ може да платят до 74 000 долара за лечение на COVID-19

Отлагат промените в Закона за енергетиката

Разследват общински съветник от Троян за брокониерство Райков в момента е държавен служител – главен експерт в отдел „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“ (АПОФУС) в Областната администрация в Ловеч

Снимка: Троян 21 век

Полицията в Троян е започнала разследване на случай, в който служителят на областната администрация в Ловеч и общински съветник в Троян Румен Райков е бил заловен в момент на бракониерство на язовир Сопот край село Голяма Желязна, съобщи БНР.  В администрацията Райков отговаря точно за състоянието на язовирите в областта.

Бракониерът е спипан да изважда от язовира 100-метрова бракониерска мрежа с 8,5 кг. риба в нея в събота сутринта около 5.30 ч.

„Сигналът е подаден от риболовци, посочи Станимир Шошков от доброволната Централна рибноопазваща организация. Имаме информация отдавна, че пуска мрежи. Направихме му една хайка през нощта, в 11.00 ч. Той си пусна мрежите. Изчакахме го до сутринта. Върна се да си извади мрежите и там, на момента, полицаите го арестуваха. Сам беше.“

Райков кава, че вече е подал заявление за освобождаване от работа:

„Не защото смятам, че съм виновен, а заради недопускане на накърняване на името на областния управител. Аз смятам, че не съм виновен, но се води досъдебно производство. Компетентните органи ще кажат какво е положението“.

От областната администрация потвърдиха, че Райков вече е подал заявление за освобождаване от работа.

Райков е  троянец, бивш военен, а в момента е държавен служител – главен експерт в отдел „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“ (АПОФУС) в Областната администрация в Ловеч. Той е общински съветник (от групата на ГЕРБ) в Общинския съвет в Троян и е председател на постоянната комисия „ТСУ и инвестиционна политика“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.