Разследват полицай за кражба от склад

Собственичката на склада разпространи снимка с натоварената люлка върху покрива на кола.

Натоварил ратанова люлка на колата си

Базата била запечатана след акция срещу търговци на инструменти менте

Няма повдигнати обвинения

Районна прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за опит за кражба на градинска ратанова люлка, извършена от полицай.

До разследването се стигнало, след като собственичка на складова база в Пловдив подала сигнал на тел. 112, че служител на ОДМВР-Пловдив, който е охранявал склад, където се съхранявали веществени доказателства по досъдебно производство на Окръжна прокуратура - Пловдив, опитал да изнесе люлката. Базата бе запечатана след акция там за използане на чужди марки в търговия с инструменти за строителство и градинарство. Собствениците на базата и на 4 онлайн магазина за инструменти бяха задържани в края на януари.

След сигнала от жената, на място веднага пристигнали полицаи и следовател. Според засечения на място служител на реда той имал предварително съгласие от майката на един от задържаните за закупуване на люлката. Собственичката на склада обаче отрича. “Разследването продължава с разпити на свидетели. “Изясняват се възникнали противоречия относно фактическата обстановка по случая. По досъдебното производство на този етап не са повдигнати обвинения”, казаха от прокуратурата. Засега било установено, че градинската ратанова люлка не е била част от пазените веществени доказателства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право