Разследват приближени до Божков заради протестите

След арестите на 35 души все още не е ясно какви обвинения ще им бъдат повдигнати. Срещу Васил Божков има три обвинения - за хазартния му бизнес, за убийства и телесни повреди и по Глава първа от НК - за престъпление срещу републиката.

Арестите на невинни не е гордост, написа бизнесменът

Част от задържаните при акцията във вторник 35 души, за които се смята, че са приближени до Васил Божков, се разследват заради протестите в страната. Това разкриха запознати с акцията. Очаква се от спецпрокуратурата да преценят на кой от арестуваните за 24 часа да бъдат повдигнати обвинения.

Сред прибраните в районните управления са бивши полицаи и телохранители на бизнесмена. Ако се стигне до обвинения, те вероятно ще бъдат за дестабилизация на държавата.

До арестите се стигнало, след като имало данни, че част от задържаните са комуникирали и са поставяли задачи по телефона на група участници в протеста, които са сочени като провокатори. В домовете на дуги от задържаните пък били открити снимки на полицейски началници, твърдят участници в акцията.

„Вкарването на 35 невинни души в ареста не е гордост. Утре това може да са вашите семейства”, написа бизнесменът във фейсбук страницата си.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право