Разследват Tръмп за възпрепятстване на правосъдието и финансови злоупотреби

Специалният прокурор Робърт Мълър, който разглежда делото за евентуална руска намеса в президентските изборите в САЩ 2016, е започнал разследване относно предполагаемото възпрепятстване на правосъдието, извършено от Доналд Тръмп. Това съобщи The Washington Post, позовавайки се на свои източници от американската администрация, пише БГНЕС. Според изданието Мълър вече е разпитал петима души, като се очаква до края на седмицата да свидетелстват още Даниел Коутс - настоящ директор на националното разузнаване, както и Майк Роджърс - глава на Агенция за национална сигурност.

Цитирайки петима източници, пожелали анонимност, американското издание твърди, че разследването срещу Тръмп за възможно възпрепятстване на правосъдието, е инициирано броени дни след освобождаването на шефа на ФБР Джеймнс Коми от заеманата длъжност.

За момента не е известно колко още хора са дали показанията си пред ФБР и колко още ще го направят. Източниците на вестника обаче издават, че освен за възпрепятстване на правосъдието Мълър разследва Тръмп и за вероятни финансови злоупотреби, извършени от сътрудниците му.

По-рано стана ясно, че повече от 190 американски законодатели демократи са внесли иск срещу милиардера по обвинение в нарушение на основния закон на страната. Според исковата молба, след встъпването си в длъжност Тръмп е нарушавал системно Конституцията като е използвал фирмите си, за да получава пари от правителства на други държави.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка