Разширяват Благоевградска професионална гимназия с 1,4 млн. лева

На встъпителна пресконференция бе представен Проект „Инвестиции в подобряване качеството на образователната среда в Благоевградска професионална гимназия”, Административен Договор № BG16RFOP001-3.002-0030-C01, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Общата стойност на проекта е 1 399 509.62 лв. (100% БФП), като финансиране от ЕС (ЕФРР) – 1 189 583.18 лв., представляващи 85% от БФП и национално съфинансиране (УО на ОПРР) – 209 926.44 лв., представляващи 15% от БФП.

Подробности по проекта дадоха заместник-кметът на Община Благоевград по европейски проекти и програми – Зорница Кралева, заместник-кметът по икономика и финанси – Иво Николов, ръководителят на проекта – инж. Ангел Даилов и директор на дирекция „Европейски проекти и програми“ – Мария Грозданова.

Проектът предвижда разширяване и модернизация на учебно-производствената база на гимназията, чрез изграждане на триетажна постройка, предназначена за създаване на специализирани кабинети, работилници, лаборатории и физкултурен салон. С цел осигуряване на условия за по-добро практическо обучение на гимназистите, изцяло ще се оборудват новоизградените физкултурен салон и работилница по специалност “Автомобилна мехатроника”.

Сред професионалните машините, които ще бъдат доставени са: стенд за регулиране на геометрията, универсален модул за системна диагностика, електронен стенд за диагностика, стенд за тестване и настройка на алтернатори, хидравличен подемник и други.

Очаква се строителството да започне до 3 месеца, след изготвяне и одобрение на работен проект.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование