Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Деница Сачева: МОН има ясна стратегия за развитие на иновативните образователни методи

Мариано Рахой: Испания трябва да промени модела за финансиране на автонономните области

Разширяват правомощията на изпълнителния директор на фондация “Пловдив 2019”

Правомощията на изпълнителния директор на общинската фондация „Пловдив 2019” Кирил Велчев ще бъдат разширени, ако местният парламент гласуват на сесията този четвъртък предложението прага на разходите, извършвани без одобрението на Управителния съвет да бъде изменен от 5000 лв. на 50 000лв. Това ще се случи с промяна в Учредителния акт на Фондацията и е една от препоръките на членовете на Европейската комисия, които следят подготовката на града под тепетата за Европейска столица на културата през 2019 г. Досега Кирил Велчев се е разпореждал с финансите като изразходването на средства в размер на 5000 лв. подлежеше на одобрение и контрол от Управителния съвет. Ако старейшините в Общинския съвет приемат предложението на кмета Иван Тотев, сумите от над 50 000лв. ще подлежат на предварително одобрение от Управителния съвет. Тук важно е и уточнението „ освен ако са свързани с предварително одобрена конкурсна процедура по чл. 14, ал. 5 от Учредителния акт”.  Мотивите за исканата промяна са свързани с нарастване обема на дейността на Фондацията.

На сесията на 27 юли ще се гласува и „Стратегия за развитие на образованието в Община Пловдив за периода 2017- 2022 г.”, която съдържа конкретни цели, приоритетни дейности и ще послужи за планиране на задачите и ресурсите за образованието в града под тепетата. 5-годишната стратегия обхваща детските градини, общообразователните и професионалните училища и университетите, а планът, заложен в нея, съдържа пътна карта за реализирането й, както и конкретни индикатори за измерване на резултатността й.

Общинските съветници от пловдивския парламент ще коригират този четвъртък и едно свое недоглеждане, датиращо от 28 юли 2016 г., когато приеха наредбата за кандидатстване  за финансиране от общината в категорията „Книги на пловдивски автори”. Оказа се, че липсата на  думата „научно” при оценка на книгите с художествено и научно съдържание на практика променя критериите и поставя в неравнопоставено положение авторите на вторите.  Именно заради принципите на равнопоставеност пропускът ще бъде коригиран след ново гласуване на наредбата за финансиране на културни събития от общината.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.