Райфайзенбанк дарява 190 хил. лв.

Чрез виртуалния ПОС терминал на платформата izberi.rbb.bg дарение директно по сметките на трите болници все още може да направи всеки, който желае.

Кампанията “Избери, за да помогнеш” в борбата с коронавируса

Парите са за подпомагане на медиците

Традиционната благотворителна кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш”, която тази година се проведе по-рано, събра 190 949 лв. в подкрепа на борбата с COVID-19 в България. Средствата бяха събрани от лични дарения на служители и добавена сума от банката.

Дарението ще бъде разделено по равно между трите болници, чиито медици са на първа линия в борбата с коронавируса. По 63 649 лв. ще получат Военно-медицинска академия за купуване на диагностични тестове, УМБАЛ Александровска за осигуряване на специални облекла, консумативи и дезинфектанти, както и УМБАЛСМ Пирогов за оборудване на вирусологична лаборатория.

Чрез виртуалния ПОС терминал на платформата https://izberi.rbb.bg/ дарение директно по сметките на трите болници все още може да направи всеки, който желае да прояви съпричастност към медицинските екипи на трите лечебни заведения.

За пръв път от създаването на “Избери, за да помогнеш” през 2009 г., Райфайзенбанк промени формата на дарителската си кампания. Досега тя стартираше в края на годината и събираше средства за десетки проекти не само в сферата на здравеопазването, а и за култура и образование, социални дейности, опазване на околната среда.

“Решихме, че трябва много бързо да подкрепим болниците и медиците на първа линия в борбата с вируса, който засегна целия свят, включително и България. Вярваме, че с общите усилия на държавата, бизнеса и обществото като цяло, ще успеем да преодолеем тази тежка криза”, каза Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк.

От 2009 г. досега благотворителната кампания “Избери, за да помогнеш” е подкрепила над 280 здравни, социални, културни и екологични каузи с близо 3,5 млн. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини