Расина в „смъртоносна надпревара“

Расина Павлова на завършването си в „Академията по актьорско майсторство и театър Стела Адлер“ (The Stella Adler Academy of Acting) в Лос Анджелис.

Млада българска актриса покорява британски сцени и холивудски снимачни площадки

Снимала се е с Дани Глоувър

Млада българка преследва мечтите си за кариера и стигна отвъд Океана, за да ги осъществи. 25-годишната Расина Павлова се занимава с актьорско майсторство вече 6 години и е играла в десетки театрални продукции във Великобритания и САЩ. В България участва във филма „Смъртоносна надпревара“ 4 на Дон Майкъл Пол и „Секс Академия: Мъже“ на Георги Костов.

Расина е завършила 1-во СОУ „Пенчо П. Славейков“ в София, след което следва бакалавър драматично изкуство и фотография в Англия. През 2016 г. заминава за САЩ, където изучава актьорско майсторство в „Академията по актьорско майсторство и театър Стела Адлер“ (The Stella Adler Academy of Acting).

В избора си на обучения Расина разказва, че се води от инстинктите си: „В Лондон се влюбих в актьорството като форма на изкуство. Занимавам се и с фотография като хоби, но страстта ми е да играя“.

Тя споделя, че се е насочила към драмата, защото открива това, което е в душите на хората. „Чрез актьорството имам възможността да се превъплътя в различни герои, опознавам ги. Наскоро в Лос Анджелис играх Нора в „Куклен дом“ на Хенрик Ибсен. В пиесата тя напуска съпруга си и изоставя децата си. Аз като жена не мога да си представя някой ден да постъпя по този начин, но в пиесата трябваше да намеря начин да разбера Нора, за да я изиграя достойно“, разказва българката пред „Труд“ и допълва, че драмата предизвиква човешките ценности, морал и истини у нея.

Красавицата е участвала е театралните постановки „Макбет“ и „Йерусалим на Джез Бътъруърт в Arts Centre Washington, Великобритания. „Middletown“ на Уил Ено, „Лов на вещици“ на Артър Милър, “The London Cuckolds” на Едуард Рейвънсрофт, адаптация на Тери Джонсън е представила в Ел Ей. През януари тази година в САЩ се е снимала в независимия филм “Tu Es Partout” на Майкъл Веритас. А през 2018 г. в Лос Анджелис е участвала и в два музикални клипа: “Fall into the sky” на Ана Климкина и “Runaway” на Оскар Шелър.

Расина разказва, че при заснемането през март 2016 г. в България на „Смъртоносна надпревара 4: Отвъд Анархията“, е имала удоволствието да се запознае с актьорите Дани Трехо, Дани Глоувър, Зак МакГоуан и нашата актриса Лорина Камбурова. „Аз бях една от състезателките - Хелена, но за жалост доста бързо с партньорката ми отпаднахме от състезанието, защото бяхме взривени“, смее се тя.

За участието си през същата година в „Секс академия: Мъже“ с Димо Алексиев и Иво Аръкова казва, че всичко е било много весело, а българските актьори са били много любезни и приветливи.

Въпреки участието си във филми, за Расина театърът притежава магия. „Там трябва да знаеш всяка една реплика без грешка, защото нямаш втори дубъл“, казва тя.

За българката трудност се оказва раздялата с дома. „Премеждието, с което и до днес се сблъсквам, е как да бъда сама без да се чувствам самотна“, казва тя и е благодарна на подкрепата на нейната майка.

Днес Расина е асистент режисьор в САЩ на продукция на пиесата „Пера“ на Дъг Райт. За крехката си възраст вече има номинация за най-добър написан драматичен кратък сценарии във фестивала AOF “Action on Film” 2017, който се провежда в Лас Вегас. В момента тя е част от предстоящата продукция на „Колко е важно да бъдеш сериозен“ на Оскар Уайлд, чиято премиера ще е през месец май.

Расина споделя, че не е фокусирана върху славата, а върху израстването й като специалист в сферата си. „Това, което желая да дам на киното и театъра е страстта, която нося в себе си за играта и затова, което писателите са създали. Без тях нямаше да има нужда от хора като мен. Когато играя се чувствам силна и свободна“, казва Расина Павлова.

Родители

Името й е комбинация от Краси и Ина

Името на българската актриса не е традиционно, но е комбинация от имената на нейните родители Краси и Ина – Расина. Решението им да кръстят така тяхната дъщеря е подсилено от името на Цар Расин, който е споменат в Библията и означава „господстващ владетел“. „Това е силата, която те са искали да притежавам, когато са ме изпратили в света“, казва нашенката, която се е впуснала в мечтата си да завладее актьорската сцена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино