На 21 май 2019 да почерпят

Делон благодари на жените, които са го обичали 72-годишният фестивал почете в Кан 83-годишната екранна легенда

Крайната десница се оттегли от правителството на Себастиан Курц

Връчиха наградите „Св. Патриарх Евтимий” и „Култура” на изявени великотърновци

Сърбия и Украйна обраха овациите на Карвинг феста в Габрово Наградите връчиха кметът Таня Христова и членове на компетентното жури

Себастиян Курц уволни вътрешния министър на Австрия

Раненият български алпинист на Олимп е в много тежко състояние с черепно-мозъчни увреждания

Толгахан Сайъшман стана татко

Преизбраха проф. Христо Бонджолов за ректор на ВТУ С 202 гласа „за” новият председател на Общото събрание на вуза е проф. Антоанета Анчева

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Идрис М., обвинен в държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество

Заплаща ли се извънреден труд по време на командировка?

Благоевград събра най- пъстрите и екзотични пеперуди в изложбата „Живи тропически пеперуди“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 май 2019

Български алпинист е ранен на Олимп, в ход е спасителна операция

Растежът на икономиката се забави

Брутният вътрешен продукт достига 29,8 млрд. лв.

Растежът на българската икономика се забави до 3,1% в края на третото тримесечие на тази година. Брутният вътрешен продукт достига 29,8 млрд. лв. по текущи цени, отчете националната статистика. Това е най-слабото представяне на икономиката ни от края на 2014 г., когато ръстът беше 2,6%.

Основен принос за растежа имат индивидуалното потребление – с ръст от 7,7%, бруто образуването на основен капитал – със 7%, и колективното потребление на държавното управление – с ръст с 3,6%.

Износът на стоки и услуги намалява с 3,6%, докато вносът се увеличава с 4%.

Понижава се относителният дял на аграрния сектор в добавената стойност на икономиката – с 0,8 процентни пункта до 7,2% в края на септември спрямо същото тримесечие на предходната година. Делът на индустрията спада с 0,9 процентни пункта до 27,6%, а този на услугите се увеличава до ниво 65,2% при 63,5% през съответния период на предходната година.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Ма къв растеж бря? Правилно го казаха, че тъй наречения растеж всъщност идва от парите, които изпращат българите работещи в чужбина. Някой да е видял да са построили 100 нови фабрики и заводи тази година? До кога ще ни лъжат подлогите на шопарите от герб?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.