Ревюта на Иван Донев, София Борисова и Есил Дюран взривиха Sofia Fashion Week SS 2018

Стилисти преобразиха Златка Димитрова

С уникално мапинг шоу, посветено на 25-годишнината на Christian of Roma, започна последната вечер на Sofia Fashion Week SS 2018. Спектакалът ChRevolution ни пренесе в едно вълнуващо пътешествие в света на красотата. Фризьорът Конда Кондов и най-добрите стилисти, пред очите на публиката преобразиха звездната носителка на титлата Miss Playmate 2009 и Miss Playmate All stars, Златка Димитрова. Единственият по рода си фризьорски спектакъл, който разказва за ЕВОЛЮЦИЯТА на РЕВОЛЮЦИЯТА в България!

Минало, настояще и бъдеще, които се сливат в едно, за да се обединят в една епоха.Тази на КРАСОТАТА! Която 25 години създавахме, създаваме и ще продължаваме да творим, бе мотото на италианския бранд Christian of Roma. 4 красавици и 4 бранда “Alfaparf”, “BES”, “OWay” и “Sexy Hair”. Зрителите на единствения моден форум в България видяха един спектакъл от феерия и нежност, класическа изтънченост и вечната красота, която обединява всички възрасти.

Арт Директорът и Dress Designer – Маурицио Пироло, главният стилист – Конда Кондов, и гримиьорът на звездите – Борислав Соколов – Бони сътвориха едно спиращо дъха представление в препълвената зала EFE на хотел Маринела.

Гала вечерта на шестото издание на Sofia Fashion Week SS 2018 откри изключително талантливият дизайнер Иван Донев. С многобройни успехи на международната модна сцена той е носител на авторитетни чуждестранни отличия. Още през 2012 година прави своя дизайнерски дебют на Алта Рома в Рим, където е завършил прочутата академия „Коефия“. Една година по късно отново на Алта Рома, дефилира със съмостоятелна колекция и е награден с приза WORLD OF FASHION. Иван Донев е първият български дизайнер в каленадара на римската семица на модата. Колекцията му е отличена със сертификат Черти Лукс което е гаранция за иновация, уникалност и качество. На сцената на Sofia Fashion Week SS 2018 той представи колекция, показваща неговия творчески път за петгодишната му дизайнерска кариера.

Моделите на Visages Model Group завладяха модната публика с рокли от копринен френски шантунг, дантела, меланж-деворе и шифон. Дизайнерът представи модел, вдъхновен от ТРИТЕ ГРАЦИЙ на Ботичели, две рокли вдъхновени от черния лебед и пауна, както и роклята, изработена от 200 метра фин тюл, която вднигна на крака 6000-на публика в кралския театър Royal Albert Hall в Лондон.

Българската публика стана свидетел и на уникалната колекция „Мост между културите“, вдъхновена от Музея на ислямското изкуство в Доха, Катар. С нея той показа една антична култура по иновативен и модерен начин по европейски стил. Освен по подиумите, талантът на Иван Донев е и в аулите на университети и галерии по целия свят, където преподава свойства на фибрите и история на модата и води мотивационни лекции, които служат за пример на много студенти.

Първата дама на висшата мода в България - София Борисова, отново показа впечатляваща и завладяваща модна линия. Най-новата и колекция ”Fashion diffusion” идва директно от модната столица Париж, където бе представена пред 1200 човека в рамките на Paris fashion week. Подиумът на Sofia Fashion Week SS 2018 се превърна в пролетна ферия от нежни и красиви рокли. В палитрата от цветове дизайнерката беше заложила на бледо розово и зелено, жълто и класическо черно. Къси и дълги рокли в комбинация с тюл, коприна и нежна дантела заблестяха на сцената на модното събитие. В търсене на предизвикателства, талантливата и креативна дизайнерка София Борисова на 22 май във Виена ще представи най-новата си колекция „Diffusione de la Rosa”. Нейните Haute couturе модели са произведения на изкуството, с които всеки път завладява публиката.

Певицата Есил Дюран за пореден път показа, че модата е нейната страст. За първи път на сцената на Sofia Fashion Week SS 2018 стана горещо червено. Лимитираната серия от облекла, коята видя публиката на модния форум, бе провокирана от филма „Великият Гетсби”. Рокли с пера и ръчно инкрустирани камъни, актуалните гащеризони, в съчатение със секси бюстиета, беше част от луксозно поднесената колекция на Есил Дюран.

Гала вечерта, в която тържествуваше уникалността, стила, ферията от скъпи и красива облекла, завърши с haute couture колекцията на Евгения Борисова.

Талантливата дизайнерка представи много смели дизайнерски решения, вдъхновени от величествената женска дълбочина и същност. Колекцията е вдъхновена от арабския свят с много пищност, обеми и богати на кристали и мъниста материи. В повечето модели е заложена изключителна по обем ръчна работа. Последният модел, с който беше закрита седмицата на модата в София, накара зрителите да затаят дъх - булчинската рокля на Евгения Борисова представена от Велина Узунова, запълни цялата сцена със своята пищност и красота. Величествена и блестяща, роклята беше последният щрих към най-успешното издание на Sofia Fashion Week SS 2018. Модата е изкуство, което събира и вдъхновява в продължение на четири вечери 35 български и световни дизайнери, и показа най-новото за сезон пролет-лято 2018г. Препълнените зали бяха доказателство за големия интерес към модното събитие. Бизнес дамата Маринела Арабаджиева за поредна година даде шанс на модата в България.

За четвърта вечер генералният партньор на Sofia Fashion Week SS 2018 – GarantiKoza, в присъствието на чаровните водещи Боряна Баташова и Теодор Тодоров-Тео наградиха късметлията, който спечели билет за двама за АTP в Лондон за месец ноември. Спонсорът покрива разходите по транспорт и настаняване в луксозен хотел, като и VIP билети за турнира.

На финала на сцената «дефилираха» всички екипи по организацията на мащабното събитие и поздравиха неговия меценат г-жа Маринела Арабаджиева, с което вдигнаха настроението в залата и то ескалира в незабравимо афтър парти с DJ Ahmet KILIC и всички модели, участвали в бляскавите ревюта.

Всички новини и снимки от събитието може да видите на официалната фейсбук страница: https://www.facebook.com/SFW.BG/?ref=settings

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл