Режат незаконни кабели по още 100 улици в Шумен

ток. кабел

Продължава отстраняването на незаконно изградената въздушна оптична мрежа, която преминава по ел.стълбовете за осветление, собственост на Община Шумен, съобщават от кметството. Ще се работи в различни райони на града по близо 100 улици.

От общинската администрация са информирали гражданите, че трябва да избират оператори с мрежа, изградена под земята. Със заповед на кмета Любомир Христов от 2016 г. незаконната въздушна оптична мрежа в града трябваше да бъде отстранена. Въпреки многократните предупреждения и писма, които общинската администрация изпрати до операторите за доброволно премахване, 2 г. по-късно все още има кабели, които висят по стълбовете. Не е спазено и сключеното с някои от фирмите споразумение незаконните мрежи да се махнат до края на декември м.г. и да се положат под земята. Заради натежалите стълбове, често без осветление остават цели улици.

От общинската администрация напомнят на гражданите и на фирмите, че според Закона за електронните съобщения кабелните електронни съобщителни мрежи се изграждат подземно.

Коментари

Задължително поле