Режисьорът на "Заразяване" Стивън Содърбърг ще е продуцент на церемонията на връчването на "Оскар"-ите

Снимка: Уикипедия

Американският режисьор Стивън Содърбърг, чийто филм от 2011 г. "Заразяване" тази година се възприе като предвестник на пандемията от новия коронавирус, ще е продуцент на 93-ата церемония по връчването на наградите "Оскар", съобщава ТАСС, като цитира информация, разпространена на сайта на Американската академия за киноизкуство.

Със Содърбърг ще работят канадският продуцент Джеси Колинс и американската му колежка Стейси Шер. И тримата никога досега не са участвали в постановката на традиционните годишни церемонии за наградите "Оскар".

"Предстоящата церемония е идеален повод за иновации и преосмисляне на възможностите, които дава това шоу. Нашият звезден отбор ще носи пряка отговорност за изпълнението на тези задачи", заявяват ръководителите на американската киноакадемия Дейвид Рубин и Доун Хъдсън.

Содърбърг, който е известен с продукции като "Ерин Брокович" (2000 г.), "Трафик" (2000г.), "Бандата на Оушън" (2001), е носител на награда "Оскар" за режисура от 2001 г. за филма "Трафик".

Американската киноакадемия отсрочи церемонията по връчването на наградите "Оскар" от 28 февруари 2021 г. за 25 април 2021 г. заради пандемията от новия коронавирус. Претендентите за наградите ще станат ясни между 1 и 5 февруари догодина, а късата листа в различните категории ще бъде обявена на 9 февруари. На 15 март 2021 г. ще бъдат обявени номинациите за престижните награди.

Коментари

Задължително поле