Режисьорът на „Чернобил“ снима нов сериал

Йохан Ренк Йохан затвърди позицията си като един от забележителни творци на съвременния културен пейзаж.

По романа “Магът” на Джон Фаулз

Йохан Ренк е бивш рапър, който отскоро се занимава с телевизионни проекти

Основна тема в поредицата ще бъде психологията, което го прави труден за екранизиране

Шведският режисьор Йохан Ренк, известен с работата си по поредицата “Чернобил”, публикува в своя акаунт в Instagram корицата на книгата на Джон Фаулз “Магът” с надпис: “Нещо се подготвя”.

Представителката на студио Neal Street Production Пипа Харис потвърди пред Variety, че в момента текат преговори с Ренк да стане режисьор на мини-сериал по този роман: “Не виждахме кой може да бъде по-подходящ за тази работа.”

Романът “Магът” разказва за британски учител, който пристига на един от островите в Гърция по работа. Там, той попада под влиянието на философ-отшелник, майстор на манипулацията. Станал жертва на жестоки психологически средства, главният герой трудно различава реалността от измислицата. По чудо запазвайки разума си, той се връща у дома в Англия.

Тъй като романът е в сферата на психологията е труден за екранизация. През 1968 година имаше опит да се направи филм по него, а главните роли бяха изиграни от Гай Грийн, Майкъл Кейн и Антъни Куин. Фоулс нарече лентата “пълна катастрофа”, а за Кейн каза, че това е “най-лошият филм в кариерата му”.

Телевизионните награди BAFTA трябваше да се проведат тази пролет, но поради пандемията от коронавирусът бяха отложени за неопределено време. Сега организаторите решиха да проведат церемонията онлайн, а награди ще бъдат връчени на победителите виртуално. Самата церемония ще се проведе през юли.

“Чернобил” води с 14 номинации, което повтаря успеха от миналата година на поредицата “Да убиеш Ева”. Освен всичко друго, той е номиниран в категориите “Най-добър мини сериал”, “Най-добър водещ актьор” (Джаред Харис) и “Най-добър поддържащ актьор” (Стеллан Скарсгард). Гласувайки доверие на Йохан Ренк, създателите на “Магът” се надяват поредицата да пожъне същия успех като “Чернобил”.

Интересен факта е, че върху “Чернобил” работи екип от дебютанти, чийто членове все още не са се занимавали с много мащабни проекти. Сценаристът Крейг Мейзин преди това пише предимно сценарии за комедий, а режисьорът Йохан Ренк е шведски рапър, който заснема видое клипове на Мадона, Роби Уилямс, Дейвид Бауи и Кайли Миноуг.

Коментари

Задължително поле