Реклама на Тръмп ядоса доктор Фаучи

Доктор Антъни Фаучи се разгневи, че негови думи са използвани от предизборната кампания на Доналд Тръмп, при това заблуждаващо.

Лекарят цитиран заблуждаващо

Не подкрепям никой кандидат, отсече експертът

Главният инфекционист на САЩ доктор Антъни Фаучи се ядоса от негов цитат, използван заблуждаващо в предизборната кампания на президента Доналд Тръмп, предаде Би Би Си.

Става въпрос за 30-секунден рекламен клип за личния опит на Тръмп в борбата с COVID-19. Рекламата включва и кратък откъс от негов разговор с Фаучи, от който остава впечатлението, че лекарят хвали действията на президента по време на кризата с коронавируса.

“Не мога да си представя някой друг да е в състояние да направи повече”, срещу заразата, казва в клипа Фаучи, който е директор на американския Национален институт по алергични и инфекциозни болести, както и член на кризисния щаб за COVID-19.

Фаучи не отрича, че тези думи са негови, но подчертава, че са използвани без негово разрешение и освен това са извадени от контекста, защото ги е изрекъл не по адрес на президента, а всъщност е говорел за себе си и колегите си от федералните здравни власти.

“За близо пет десетилетия обществена служба, никога не съм подкрепял публично никой кандидат (за президент)”, отсече Фаучи.

Коментари

Задължително поле