Рекорден интерес към домовете в Испания

Нараства желанието на испанците да придобият нов дом.

Искат градина или тераса

Разчитат на ниските лихви

Два от най-големите портали за имоти в Испания, регистрират рекордна активност на потребителите през последните три месеца. Директорът за комуникациите в сайта Fotocasa Анаис Лопес съобщава за годишен скок с 40% на трафика.

“Всички имотни агенции, с които работим, казват, че отчитат безпрецедентен интерес към смяната на дома, получават огромен брой обаждания и организират огледи”, казва Лопес и допълва, че посещенията на страницата на Fotocasa и контактите са доста над средните нива преди пандемията. Говорителят на сайта Idealista Бенат дел Косо пък казва, че запитванията за онлайн консултации за ипотечни кредити са с 20% над обичайните равнища.

Това се дължи на нарастващото желание на испанците да се преместят в по-голям дом, с градина или тераса. Затова купувачите много внимателно разглеждат много оферти, преди да изберат най-подходящия за тях дом. Но по отношение на броя на реално сключените сделки няма ръст, а остават приблизително на нивото от миналата година. Порталите за недвижими имоти в Испания разчитат, че ниските лихви и помощите от ЕС ще подкрепят пазара на недвижими имоти. Междувременно цените на жилищата в Испания остават непроменени.

Коментари

Задължително поле