Рекорди на Мбапе и Погба във финала

Килиън Мбапе и Пол Погба направиха рекорди във финала на световното първенство. Това стана благодарение на головете им в хърватската врата.

Вундеркиндът наПари Сен Жерменсе изравни с Пеле за втори път на руска земя. Първо повтори постижението на Кралядва гола в един мач от елиминациите в тийнейджърска възраст. Сега стана и едва вторият след Пеле с попадение във финал, преди да е навършил 20. Бразилецът направи своите рекорди на Мондиал 1958, когато на финаласелесаоразгроми Швеция с 5:2. И все пак Пеле остава ?1. Тогава Краля бе на 17 години 249 дни, а Мбапе успя на 19 години и 207 дни.

Пол Погба пък стана първият играч наМанчестър Юнайтед“, който вкарва на финал на мондиал. Дори при триумфа на Англия през 1966-а сред голмайсторите при 4:2 над Германия не е ималочервен дявол“.

Лука Модрич е новият кавалер наЗлатната топказа ?1 на турнира. Хърватинът изглеждаше доста тъжен дори при снимките с Мбапе, който приза за най-добър млад играч. „СребърнатаиБронзоватаотидоха в ръцете на белгиеца Еден Азар и французина Антоан Гризман.

Вратар на идеалния отбор на световното е англичанинът Джордън Пикфорд. Традиционнотрите лъваса известни с провалите на играчите с номер 1 на гърба, но сега стражът наЕвертънсе представи блестящо. Защитници в идеалния тим са Рафаел Варан (Франция), Домагой Вида (Хърватия) и Диего Годин (Уругвай). Халфовата линия е съставена от Кевин де Бройне (Белгия), Лука Модрич (Хърватия), НГоло Канте (Франция) и Иван Перишич (Хърватия). Триото в атаката е Килиън Мбапе (Франция), Антоан Гризман (Франция) и Еден Азар (Белгия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят