Стартираха „Ученически игри 2019“ в Благоевград

Един месец безплатни прегледи за глаукома във ВМА

Ангел Джамбазки: „Родител 1“ и „Родител 2“ е дискриминация, въведете пол „+безкрайност“

53-годишна жена загина при пожар в дома си в град Искър

Генералният мениджър на „Силвър Стар” в България Ролф-Юрген Заерле: Новите Мерцедеси изпреварват и самолети в технически план Предлагаме автомобили за по-малко от 500 лв. на месец, защото вярваме в сбъднатите мечти

Българин изчезна на остров Санторини

Горанов: Позицията на ГЕРБ за изборното законодателство се промени заради усещането, че се отдалечихме от хората

Александър Симов: БСП не влиза в политически договорки

Д-р Атанас Мангъров: Няма опасност за плода на бременната жена, болна от морбили

Как руса сервитьорка сервира капучино?

Данаил Кирилов, ГЕРБ: Оттеглихме промените в прага за преференциите в Изборния кодекс заради стабилността на държавата

Прокурор Русинова за случая в Нови Искър: Когато Георги е бил арестуван е говорил за МИ-6 и психотропни оръжия

Томислав Дончев: Решението за прага на преференциите беше грешка

Проф. Калин Гайдаров: До случая в Нови Искър е довело както развитието на състоянието на убиеца, така и вътрешни проблеми в семейството

Разчистени са токсичните отпадъци, изхвърлени край гара Яна

Рекордните 80 представления са изиграли за полугодието артистите от театъра в Търново

Рекордните 80 представления са изиграли за първите шест месеца на 2017 г. артистите от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Спектаклите сабили аплодирани от 14 200 души публика, а приходите от тях възлизат на близо 78 000 лв.

По брой изиграни спектакли,приходи от продажба на билети и зрители сме надминали същия период на 2016 г., посочи директорът на театъра Васил Вълчев. Тогава сме приключили полугодието с близо 76 000 лв. приход, постигнат от продажбата на 76 спектакъла. Зрителите тогава са били 12 470. Ще се постараем да запазим същия ръст на продажбите до края на годината, дори да го увеличим, каза още театралният шеф.

От началото на годината артистите от МДТ са изиграли 47 спектакъла в турне пред близо 9400 зрители. Със своите заглавия търновският театър е гостувал в 26 града в страната, като в Плевен, Шумен, Габрово, Ловеч, Монтана, Стара Загора, Казанлък, Троян, Видин, Враца и др. публиката вече познава повечето заглавия от афиша на драматичната и оперетната трупа. На сцена във Велико Търново актьорите са излизали с 33 представления, а публиката е над 4800 души.

Детските спектакли „Четиримата близнаци“ и „Карлсон и дребосъчето“ са най-играните представления за шестмесечието, като първото заглавие е поставяно 12 пъти, а второто – десет. С по осем представления в Топ 3 се нареждат постановката „Тартюф“ по Молиер и оперетата „Цигански барон“ на Йохан Щраус. Най-големи приходи на театъра досега са донесли „Цигански барон“, „Четиримата близнаци“ и „Тартюф“.

С две премиерни заглавия на драмата приключва активния творчески сезон МДТ. На 120-годишнината от рождението на патрона на театъра Константин Кисимов беше посветен спектакълът „Хъшове“ по мотиви от повестта „Немили-недраги“ на Иван Вазов. Преди това трупата постави „Тартюф“ по Молиер. Концерт-спектакълът „Музикални копнежи“ е новото предложение в афиша на музикалния състав. На празника на града 22 март те посветиха симфоничен концерт с избрани произведения на Моцарт, Вебер, Щамиц, Росини и Менделсон.

Артистите вече репетират активно мюзикъла „Криворазбраната цивилизация“ по текст на Добри Войников и музика на Дечо Таралежков, а премиерата ще бъде през септември. За режисьор на новата постановка е поканен Борислав Дюлгеров, когато търновската публика познава от спектакъла „Службогонци“.

За втора поредна година юли и август търновския театър няма да почива, а ще играе активно в цялата страна, сподели Васил Вълчев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.