Рекордьорът по титли на Уелс на пътя на "Лудогорец"

Вече е почти сигурно, че следващият съперник на "Лудогорец" в Лига Европа ще е уелският ТНС, след като "Копенхаген" го победи като гост с 2:0. Разбира се, за да се срещнат двата тима, "орлите" първо трябва да се справят с исландския "Валур", като първата среща е в четвъртък.

Головете за успеха на датския тим реализираха Пиерос Сотириу и Сков, който се разписа от дузпа. Реваншът е след седмица в Дания.

ТНС е рекордьор по титли на Уелс. Тимът е спечелил общо 13, като през последните осем сезона неизменно печели златото. Любопитното е, че в този период "Лудогорец" също е винаги първи, но в България. Отборът на Стойчо Стоев обаче мисли първо за срещите с "Валур". Родният първенец е от вторник вечер в Исландия, за да се климатизира по-бързо. Хладно време и 14 градуса температура посрещнаха играчите на "зелените", които направиха и една тренировка на местна земя. Двубоят с "Валур" ще се играе на терен с изкуствена настилка, което допълнително може да затрудни играчите на "Лудогорец". Съоръжението има по-малко от 1500 седящи места, въпреки че е дом на най-титулувания отбор в страната.

Коментари

Задължително поле