Рекс Тилърсън не спомена Тръмп в прощалната си реч

Вашингтон трябва да отговори на "обезпокоителните" действия на Москва. Това заяви вече бившият държавен секретар Рекс Тилърсън в прощалната си реч. Според него действията на Русия ще я доведат до още по-голяма изолация, което не е в интерес на никого.

Тилърсън каза хубави думи за своите колеги от администрацията, но така и не спомена президента Доналд Тръмп. В рамките на своето обръщение, той спомена всички свои подчинени, министърът на отбраната Джеймс Матис и председателят на кабинета на Белия дом Джон Кели, като заяви, че „всички те са се заклели“ по един и същи начин „да подкрепят и защитават Конституцията“. Тилъръсн не спести похвалите си за дипломатите от кариерата и представителите на САЩ по света и най-вече тези, които се намират на опасни места.

Държавният секретар отбеляза, че за първи път от 16 години насам Държавният департамент и Пентагона са работили заедно и комбинирано, като освен това обърна внимание на постигнатия напредък по отношение на Северна Корея и Афганистан, предупреждавайки, че все още обаче има още работа за вършене, най-вече по отношение на Сирия и Русия.

Направи впечатление липсата на споменаване на държавния глава Тръмп, въпреки твърденията на последния, според които двамата са „се разбирали добре“, но възгледите им се разминавали по редица въпроси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка