На 13 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 13.11.2019

Повече от един тон пакети с кокаин събраха от атлантическото крайбрежие на Франция (ВИДЕО)

Чехия купува 12 бойни хеликоптера от САЩ

Тръмп и Макрон обсъдиха по телефона Сирия, Иран и срещата на върха на НАТО

Лекуваме се с по-модерни лекарства На извънредно заседание депутатите гласуваха финансовите рамки за НЗОК и ДОО (обзор)

Ураганен вятър в Далмация събори дървета и стълбове, вълните в морето достигнаха 6 метра (ВИДЕО)

КРИБ награди десетте най-добри бизнес лидери (СНИМКИ) "Мистър и Мисис икономика" са Атанас Добрев и Теодора Петкова

Луфтханза се съгласи на арбитраж в спора с кабинния персонал

Прокурист пое болницата в Пазарджик

Роман на Бойка Асиова излезе на турски език

Военни обезвредиха невзривени боеприпаси, открити в различни населени места в страната

Заплатите нараснаха с 11% за година Средното възнаграждение за септември е 1266 лв.

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 13 ноември 2019

Пентагонът обяви сроковете за изтегляне на американските войски от Сирия

Ректорът на Медицински университет – Варна с награда за принос към пулмологичната общност

Ректорът на Медицински университет-Варна проф. д-р Красимир Иванов бе удостоен с почетния знак на една от първите научни организации на медиците у нас – Българското дружество по белодробни болести /БДББ/, което отбелязва 110 години от създаването си.

Церемонията бе част от Юбилейната научна среща на дружеството, проведена в Старосел. В нея участваха над 250 специалисти от страната и чужбина, които дискутираха нови изследвания за лечението на ХОББ, астма и белодробен карцином.

Бронзовата статуетка, изработена за юбилея от варненския скулптор проф. Венелин Божидаров, бе връчена на проф. д-р Красимир Иванов за заслугите му за реализиране на инициативите на БДББ в областта на обученията на специалисти пулмолози и организизацията на големите научни форуми с международно участие, които традиционно се провеждат в партньорство с МУ-Варна.

С почетни знаци бяха удостоени още проф. Йоана Хоростовска, генерален секретар на Европейското респираторно общество (ERS), проф. Питър Калвърли, един от президентите на Британското торакално общество, проф. Сами Суиса, директор на Центъра по клинична епидемиология в института Lady Davis към Jewish General Hospital в Монреал и проф. Улрих Костабел, ръководител на клиниката по пулмология и алергология към Ruhrlandklinik в гр. Есен, Германия.

Посмъртно наградата получиха лекари, оставили паметна следа в историята на българската пулмология, сред които е и проф. д-р Златан Златанов, дългогодишен ръководител на Катедрата по белодробни болести към Медицински университет-Варна.

Почетен знак от БДББ получиха и уважаваните варненски специалисти проф. д-р Красимира Кисьова, дългогодишен ръководител на Катедрата по белодробни болести към МУ-Варна и досегашният председател на БДББ доц. д-р Диана Петкова, която води организацията два последователни мандата, а сега е зам.-председател.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.