Ремонтират военното училище в Шумен

Ремонт за 680 000 лв. на щаба на военното училище в центъра на Шумен започва още тази година. Това обеща министърът на отбраната Николай Ненчев, след като преряза лентата на обновена зала в спортния център на училището.

В щаба, който не е ремонтиран от четвърт век, а на места стените са оголени до тухла, се помещава управлението на факултета "Артилерия, ПВО и КИС" към НВУ „Васил Левски”.

Ненчев декларира, че ще спази обещанието си - проектирането е в ход, а процедурите ще се ускорят максимално. Освен това, министърът обеща да прехвърли и цялата собственост на поделение "Дивизията" на община Шумен.

Военният министър даде старт на футболен мач в ремонтираната спортна зала. В нея може да се играе също баскетбол, волейбол и тенис на корт. Направени са подобрения за 23 000 лв. /9500 лв. от тях дарени от фирма "Алкомет"АД б.а./.

Заедно с министъра бяха и олимпийските шампиони Румяна Нейкова и Йордан Йовчев. Гимнастикът-легенда ще бъде командирован за седмица, за да обучава местните спортисти и да провежда открити тренировки. Има идея спортната зала да се обогати и с уреди за гимнастика.

От Шумен министърът на отбраната си тръгна с персонален спортен екип с неговото име и номер 6 - за отлични успехи в работата. Такъв получи и началникът на кабинета му Валерия Кардашевска.

Пред журналистите Николай Ненчев припомни, че в края на миналата седмица е посетил Малко Търново, където се е убедил в добрата работа на военнослужещите, защото "само за месец и половина са предотвратили влизането на 350 мигранти, което е голям успех". Условията за работа са добри, но на прага на зимата се планира поставяне на фургони през 3-4 км. за дежурящите.

Информацията за ситуацията в Афганистан, Сирия, Ирак, Иран, Либия не дава основание за особено спокойствие, сподели министър Ненчев. И добави, че имаме готовност да изпратим в района на държавната граница, в рамките на няколко часа, допълнително до 2000 човека, обучени и минали през специална подготовка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България