Ремонтът на пострадалите къщи след наводнението приключва

Месец след наводнението в Бургаско, което взе човешки жертви и остави много хора без дом, ремонтът на най- пострадалите близо 30 къщи приключва. Детската градина, която беше отнесена от водата в село Черни връх е готова, остава само да се доставят легла и дюшеци. 33- те малчугани, които я посещават, съвсем скоро ще влязат в сградата и няма вече да пътуват всеки ден до съседното село Русокастро.

"Бързаме с ремонтите, защото зимата наближава. На наводнените къщи, остава само да им се сложат дограми и са готови", каза пред Труд кметът на община Камено Жельо Вардунски. По думите му, по- ниските температури бавят съхненето. - "Ако беше лято, вече всичко щеше да е направено", обясни градоначалникът.

Ден преди Димитровден, на 25 октомври, заради огромното количество паднали дъждове и преливането на седем язовира, водна стихия помете селища в община Камено и Бургас.

Хората още не са се опомнили от стреса и се молят да не вали отново. Те се надяват да посрещнат Коледа спокойно и вече в отремонтираните си домове

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България