Ремонт маха нерегламентиран паркинг пред училища

По бул."Мадара" пред училищата е пълно с коли по време на учебната година, но те ще се изнесат на новоизградени паркоместа

Община Шумен започва изграждане на паркоместа, за да спре спирането пред входовете на две училища - СУ "Никола Вапцаров" и "Сава Доброплони".

По време на учебната година районът пред тях по бул."Мадара" се превръща в нерегламентиран паркинг за родители и ученици, а това е предпоставка за произшествия.

Паркоместата ще бъдат изградени по съседната улица "Преслав". Там ще бъде обновен и тротоарът, ще се направят нови зелени зони, ще се монтира ниско осветление и пейки, обяви кметът на Шумен Любомир Христов. Той уточни, че тенденцията е при подновяване на тротоарите в целия град, да се заменят старите дървета, надигнали плочките, с нови видове с по-малка коренова система.

Ремонтът е за 200 000 лв. без ДДС и вече е избрана фирма изпълнител, която започва проектиране идната седмица. По близката ул."Добруджа" в района на ОУ "Петър Берон" също предстои обновление на тротоара и изграждане на места за паркиране.

Шофьорите няма да заплащат нищо за престоя, уточняват от общинта.

През септември стартира и ремонт на 40 улици в Шумен за 600 000 лв. без ДДС. Преасфалтирането се забави, заради обжалване на обществената поръчка, но общината премина към пряко договаряне с фирма "Автомагистрали Черно море". В момента общинското предприятие "Строителство и благоустройство" кърпи рискови дупки по улиците в града и селата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България