Ремонт на улиците, нов облик на „Кайсиева градина”, спортен комплекс

“Владислав Варненчик” е район в развитие и пример за успешно и динамично обновяване на градската среда – с нови улици и булеварди, зелени площи, нови паркинги и пешеходни зони. Управленската програмата на досегашния кмет и кандидат на ГЕРБ за нов мандат Иван Портних надгражда свършеното досега.

Част от проектите включват пълно обновяване на „Кайсиева градина“ - след успешния пилотен проект за облагородяване на IV микрорайон. Ще бъдат ремонтирани улиците и междублоковите пространства, втори микрорайон ще има нови паркоместа, детски и спортни площадки, озеленяване.

Предстои да бъде завършен спортният комплекс, който включва изграждане на открити площадки за футбол, баскетбол, спортна площадка за волейбол и тенис на корт, фитнес, скейтпарк, тенис на маса, детска площадка. За първи път Владиславово ще има спортна зала с 400 седящи места.

Инвестициите продължават в културната и образователна инфраструктура – с ремонт и обзавеждане на Народно читалище „Петко Рачев Славейков 1928”. Предстои изграждане на културно-спортен център с басейн и киносалон в ОУ „Стоян Михайловски”.

Община Варна има проектна готовност за строителство на нов корпус с четири групи за 100 деца в ДГ “Приказка”.

Продължават ремонтните дейности на уличната инфраструктура - на бул. „Света Елена“. Планирани са рехабилитация и разширение на бул. “Цар Освободител”, ремонти на ул. “Д-р Петър Дертлиев”, ул. “Димитър Пешев”, ул. “Д-р Емил Станчев”, разширение на бул. “Константин и Фружин” от магазин Джъмбо до бул. “Цар Освободител”, отчита Николай Костадинов, досегашен кмет и кандидат на ГЕРБ за нов мандат начело на район „Владислав Варненчик”.

Предстои изграждане на рампа за качване на АМ „Хемус“ от бул. „Сливница”. Проектите, инициирани от Иван Портних за следващите четири години, включват още ремонт и реконструкция на ул. „Янко Мустаков“ – в участъка от бул. „Света Елена“ до бул. „Константин и Фружин“; ремонт на алеи от бул. „Константин и Фружин“ - към детска градина „Първи юни“, от бул. „Константин и Фружин“ до ул. „Янко Мустаков“ и от бул. „Света Елена“ до СУ „П. К. Яворов“. Заделени средства ще има и за улично осветление – по ул. „Шести септември“, ул. „Цанко Церковски“ и селищно образувание “Ментеше“, предвижда програмата на Иван Портних, кандидат на ГЕРБ за кмет на Варна, с номер 43 в бюлетината.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле