Република Маршалови острови регистрира първите случаи на пациенти с COVID-19

Република Маршалови острови регистрира първите случаи на пациенти с COVID-19. Двамата заразени са работещи във военната базата на САЩ в островната държава според Би Би Си.

Доскоро Маршаловите острови бяха едно от малкото места, които не са засегнати от новия вирус. Донякъде това се дължи на изолираното местоположение на архипелага от повече от 1000 острова с население от 55 000 души в Тихия океан.

Освен това от март границите на групата острови са затворени, като от юни се разрешават пътувания на военни от САЩ до базата им. Републиката е с независимо управление, но Съединените щати отговарят за сигурността.

Заразените с коронавируса са напълно изолирани случаи и няма опасност за останалата част от населението, потвърждава правителството на островите.

Те са пристигнали с полет на военен самолет от Хавай и е установено, че са болни от коронавирус по време на задължителната им триседмична карантина.

Местните власти призовават гражданите да бъдат наблюдателни и да продължават с основните противоепидемични препоръки. Те отричат необходимостта от строги ограничения или карантина.

Въпреки това съветват гражданите си да се запасят с храна и лекарства за период от 2 до 4 седмици за всеки случай.Кирибати, Микронезия, Самоа и още около 5 държави са последните места в света, които са без регистрирани случаи на коронавирус.

Коментари

Задължително поле