Ретро поп арт в галерия „Нюанс”

Тази изложба омайва със стил и красота.

Живописни творби на Нина и Иво Петрови

Пиенето на хубаво кафе като ритуал, джаз музиката като подреждане на хаоса

Нина и Иво са партньори в живота и творческо дуо

Цветна, различна и със сигурност впечатляваща за ценителите на изкуството ще бъде новата изложба в елитната столична галерия „Нюанс”.

От 23 октомври до 10 ноември на запазеното място за красота ул „Денкоглу 42” може да се види живописната изложба на Нина и Иво Петрови. Хора от друго време и устойчиви през времето точно като персонажите и сюжетите, които са обект на тяхната живопис.

Минало и бъдеще се преплита в работата им. Нина определя стила си като ретро поп арт и намира най-голямо вдъхновение в постерите от 20-те години. В нейните картини ретрото е усещане.

При Иво ретрото е сюжет. Сюжет подсказан му от напредничев галерист в Барселона през 2005 година. Иво работи сферата на фигуралната живопис. В работите му има сецесион, има стил и етикет от 20-те години, всяка позиция на тялото, всеки застинал жест и всеки поглед от персонаж в картината те пренася в минал момент, който зрителя може да си дофантазира. Друг стил на живот и друго усещане за живота лъхат от тази изложба. Пиенето на хубаво кафе, като ритуал. Джаз музиката като подреждане на хаоса. Морския бряг като моден подиум. Епоха на възход и оптимизъм, на падане табута, на нови технологии и разкрепостеност. Ще се озовете в Бел епок. Тази изложба омайва със стил, красота и прогрес. Заразява с оптимистично настроение и с приятно безгрижие.

Нина и Иво са повече от тандем - съученици в приложното училище в Трявна, състуденти в художествения факултет на Великотърновски университет, партньори в живота и творческо дуо.

През годините имат реализирани изложби в Барселона, Париж, Москва, Виена, Истанбул, Тулуза, Лил, Хага, Амстердам, Страсбург и Люксенбург.

Коментари

Задължително поле