Рецидивист с 16 присъди обра златарско ателие

Снимка: Авторът

Пипнаха съучастника му, по-късно и него

Двама рецидивисти, единият от които доайен с 16 присъди, влязоха в златарско ателие в Шумен като клиенти, но с цел грабеж. Докато разглеждали бижута, единият хукнал със златен синджир в ръцете по ул."Цар Освободител". Било посред бял ден към 15:15 часа във вторник и продавачът веднага натиснал паник бутона към частна охранителна фирма. На място с помощта на охранителите бил задържан съучастника. Установена е самоличността му от полицейски служители, които пристигнали веднага - криминално проявеният местен жител Коста Алексиев /32г./, по прякор Чашката.

Много бързо, след ден, бил издирен и заподозреният като извършител на кражбата Милко И./31г./ от Шумен, който е с 16 присъди, научи "Труд". Открито е и откраднатото бижу. Последното му наказание е грабеж от хранителен магазин на продукти за 150 лв., за което през 2014 г. получил 1 г. и половина затвор.

Съучастникът му Чашката пък, който е спец в измамите, последно бил в затвора за 6 месеца миналата година.

Двамата са задържани за срок до 24 часа и случаят е докладван на Районна прокуратура.

"Труд" научи, че обирът е в ателието на златаря Гаро Гарабедян и това му е поне трети случай. През 2013 г. беше най-комичният, когато Гаро и съпругата му излязоха с голи ръце и дилаф срещу обирджии. Златарят хванал насочения пистолет за дулото и сритал крадеца на лошо място, а през това време жена му с дилаф за печка го ударила и той избягал. В четвъртък ателието беше затворено, собствениците са в чужбина.

Коментари

Задължително поле