Все още никой не е поел отговорност за взрива в Лион

България гласува за Европейски парламент

На 26 май 2019 да почерпят

Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Рибеното масло може да застраши живота

След почивка в Тайланд 54-годишен канадец търси лекарска помощ заради бъбречни проблеми. Джипито го съветва да прекрати приема на диуретици и лекарства срещу подагра, за да възстанови баланса на течности в организма.

Независимо от това само след месец анализите показват, че бъбреците му скоростно се влошават и човекът е на границата между живота и смъртта. Налагат се изследвания при нефролог, които показват неочаквани резултати.

Изяснява се, че бъбреците са здрави, но не работят. В кръвта на болния се откриват ненормално високи нива на калций и паратирин – хормон, който регулира калциево-фосфорната обмяна. Подобен ефект се получава при прием на големи количества витамин D.

Оказва се, че пациентът е поглъщал огромни дози рибено масло в продължение на последните 3 години. При това той не е изпитвал проблем с липсата на витамини, а се е доверил на натуропат, който го лекувал единствено с природни продукти. Алтернативният доктор му предписал прием на рибено масло 5 пъти над нормата. На всичкото отгоре канадецът сгрешил и си купил друг вариант от цяра, което повишило двойно дозата.

Ситуацията се усложнила след плажния отдих на силно слънце, тъй като човешкият организъм произвежда витамин D под действието на ултравиолетовото лъчение.

В случая човекът оживял, но е ярък пример за необходимостта от балансирано хранене.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.