Ривър“ - „Бока“ отива в Катар

Вторият финал за Копа Либертадорес, голямото дерби „Ривър Плейт“ - „Бока Хуниорс“, може да се играе в Катар. Сблъсъкът в Буенос Айрес бе отложен за втори път в рамките на 24 часа след кървавия инцидент в събота. Тогава привърженици на домакините атакуваха автобуса на „сините“ с камъни и бомби в резултат на което пострадаха трима футболисти. В неделя двубой отново нямаше, а медийният гигант ESPN разкри, че Суперкласико може да се премести в Обединените арабски емирства, позовавайки се на свой източник в КОНМЕБОЛ – южноамериканският еквивалент на УЕФА.

Идеята е срещата да се изиграе в дните преди световното клубно първенство, домакин на което ще бъде именно Катар. А победителят от Копа Либертадорес ще се включи директно от 1/2-финалите на турнира като по този начин ще бъдат вместени двете събития. Крайното решение трябва да бъде взето вторник на среща между президентите на двата аржентински гранда в централата на КОНМЕБОЛ в Парагвай.

В същото време Орасио Ларета, кмет на Буенос Айрес, разкри причината зад жестокия инцидент. Според градоначалника в основата на нападението стои мафия Бара-брава, съставена от фенове на водещите клубове в страната. Ден преди мача полицията е атакувала няколко барове в града, където били лидери на въпросната организация. Арестите са над 20, иззети са над 250 00 долара, наркотици и 300 билета за двубоя. Именно това отключило агресията в часовете преди дългоочаквания мач.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят