Трус с магнитуд 4,3 по Рихтер е регистриран на гръцкия остров Алонисос

Производителят на китарите “Гибсън” е пред фалит

Германски военни в Източна Европа се оплакват от липса на зимно облекло

Мадуро поиска диалог с Тръмп

Фърги за се извини за гавра с химна на САЩ (ВИДЕО)

Русия ограничава продажбата наа алкохол за Мондиал 2018

ЕС може да спести 25 млрд. долара годишно с ползване на повече зелена енергия

Откриха антична сграда при ремонт на улица в центъра на Пловдив

Гърция ще получи транш от 5,7 млрд. евро през пролетта

Времето ще бъде облачно

Слави и Ку-ку бенд забиват в O2 Арина в Лондон на 9 юни Най-голямата зала в Европа ще отвори врати за родните музиканти

Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

РИОСВ-Пловдив проведе работна среща с “Монди Стамболийски” след сигнали за неприятни миризми

По инициатива на РИОСВ-Пловдив се проведе междуведомствена работна среща с представители на “Монди Стамболийски” ЕАД във връзка с куп сигнали за неприятни миризми, подавани на “зеления” телефон на екоинспекцията с посочен източник – производствената дейност на компанията.

РИОСВ изиска операторът да предприеме действия за промяна на комплексното разрешително, да направи независима експертиза за влиянието на миризмите върху здравето на хората и да предоставя публично своевременна информация за емисиите. На срещата присъстваха експети от РЗИ-Пловдив, областната администрация в Пловдив и община Стамболийски. През тях бе представена инвестиционната програма на дружеството, стартирала през 2008 г. Според нея до момента са инвестирани над 43 млн. лв. за подобряване на производствения процес с цел минимализиране на емисиите в околната среда. През 2017 г. се предвижда обновяване производството на терпентин, а през 2018 г. се очаква да приключи подмяната на промивната инсталация за целулозата. В резултат на предприетите действия се отчита намаляване на замърсяването, причинено от “Монди Стамболийски”, както и интензивността и честотата на усетените от населението миризми.

Представителите на общинската и областната администрация декларираха, че при тях няма жалби и сигнали срещу дейността на предприятието за хартия. От РЗИ-Пловдив изказаха становище, че нямат нормативен документ, съгласно който да упражняват контрол по отношение на неприятните миризми. Контролът на обекта от РИОСВ – Пловдив ще продължи, а при установяване на нарушения на екологичното законодателство ще бъдат предприети съответните действия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.