Цар и княз валидираха картичка Инициативата е на Румен Петков

Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в част по физическо

Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе пред петричката болница

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

РИОСВ-Пловдив проведе работна среща с „Монди Стамболийски“ след сигнали за неприятни миризми

По инициатива на РИОСВ-Пловдив се проведе междуведомствена работна среща с представители на „Монди Стамболийски“ ЕАД във връзка с куп сигнали за неприятни миризми, подавани на „зеления“ телефон на екоинспекцията с посочен източник – производствената дейност на компанията.

РИОСВ изиска операторът да предприеме действия за промяна на комплексното разрешително, да направи независима експертиза за влиянието на миризмите върху здравето на хората и да предоставя публично своевременна информация за емисиите. На срещата присъстваха експети от РЗИ-Пловдив, областната администрация в Пловдив и община Стамболийски. През тях бе представена инвестиционната програма на дружеството, стартирала през 2008 г. Според нея до момента са инвестирани над 43 млн. лв. за подобряване на производствения процес с цел минимализиране на емисиите в околната среда. През 2017 г. се предвижда обновяване производството на терпентин, а през 2018 г. се очаква да приключи подмяната на промивната инсталация за целулозата. В резултат на предприетите действия се отчита намаляване на замърсяването, причинено от „Монди Стамболийски“, както и интензивността и честотата на усетените от населението миризми.

Представителите на общинската и областната администрация декларираха, че при тях няма жалби и сигнали срещу дейността на предприятието за хартия. От РЗИ-Пловдив изказаха становище, че нямат нормативен документ, съгласно който да упражняват контрол по отношение на неприятните миризми. Контролът на обекта от РИОСВ – Пловдив ще продължи, а при установяване на нарушения на екологичното законодателство ще бъдат предприети съответните действия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.