Ричард Алибегов: До ден-днешен нямаме разяснителна кампания за ваксините

До ден-днешен нямаме разяснителна кампания за ваксините. Хората не са информирани. Все по-често си задаваме въпроса защо в чужбина с толкова висок процент на ваксинация се стига отново до локдауни. Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ съпредседателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„Ваксинацията и зеленият сертификат са две различни неща. Проблемът на ваксинацията в България е, че слушаме по телевизията много доктори, които казват „за“, други са „против“. Месец и половина в парламента се дебатира дали да се ходи на работа със зелен сертификат при положение, че това се прие за бизнеса и за българските граждани в рамките на 24 ч. Посланията, които политиците изпращат през последния месец и половина към обществото, също не допринасят за ваксинацията“, допълни Алибегов.

„Изказването и даването на характеристика на ваксина, която е одобрена както от ЕМА, така е призната и за валиден лекарствен продукт, наричайки ги „експериментална“, това е заявяване на неистина и то нееднократно“ заяви адвокатът по медицинско право Калина Михайлова.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика