Роботи ритаха футбол в Лом

Шампионат по футбол между роботи, проведоха ученици от Лом. Инициативата е на учители и възпитаници от Профилираната гимназия „Найден Геров” в крайдунавския град и целта й е да повиши интереса към програмирането сред децата и младите хора.

Турнирът между високотехнологичните ритнитопковци се проведе в три ломски училища ПГ „Найден Геров” и основните школа „Никола Първанов” и „Константин Фотинов”. Мачовете събраха множество зрители, които се превърнаха и в конструктори и треньори на робоиграчите.

С помощта на ученици от клубовете по роботика феновете проектираха и сглобяваха идеалните според тях футболист и вратар, изпробваха качествата им и коригираха поведението им на терена. Мачовете протичаха с полувремена по 10 минути в които, роботите биеха дузпи до победа на единия отбор.

„Състезанията бяха много интересни и за участници, и за зрители и, надявам се, ще повишат интереса към роботиката и ще увеличат броя на децата, които искат да се занимават с програмиране. Шампионатът доказа, че роботиката и програмирането освен високотехнологични дейности са и много забавни занимания!”, каза преподавателят в ПГ „Н. Геров” Данаил Трайчев.

Коментари

Задължително поле